Här är familjen Anneli och Niclas Nordqvist. Vi har 2 st. söner, Jonathan och Christoffer. Vi driver familjeföretaget och hoppas att det blir ett roligt och intressant besök eller vistelse här på gården för er. Ni ska vara hjärtligt välkomna hit.

Vikbolands Struts är ett familjeföretag som startades 1997 då vi införskaffade 6 stycken avelsdjur. Fram tills idag har verksamheten utökats med en större produktion, egen gårdsbutik, servering och  nötköttsproduktion ansluten till KRAV. 2012 blev vårat EU godkända kontrollslakteri klart.

På gården finns idag över 100 strutsar som fritt går omkring i våra stora inhängnader där de vistas större delen av året.

Våra avelsdjur värper och vi har byggt om gamla mjölkrummet till kläckeri, där vi ruvar och kläcker äggen. Strutsarna föds upp och slaktas vid 12-14 månaders ålder.

Olika djur på gården: Höns, kaniner, grisar, katt, hundar, lamor, strutsar och nötdjur.

Energiproduktionen här på gården är solenergi för elproduktion och en biobränslepanna för uppvärmning av hus och varmvatten. Efter dessa investeringar har vi minskat elförbrukningen från ca 150 000 kwh till ca 50 000 kwh.

NT-24 var hos oss och gjort en film om tuffa jobb.