Öppettiderna i vår Gårdsbutik är kl: 11-18 vardagar. Lördag 11-15. Är vi ej där så kan ni ringa, så kommer vi.   Tel. nr: 0125-100 29 eller 070-740 11 53 ( Niclas) eller 070-740 11 56 (Anneli)

I butiken säljer vi kött och chark, det finns både färska och frysta produkter. Vi har stort utbud på olika sorters djurslag. Struts, Nöt,  Rådjur, Kronhjort, Dovhjort, Vildsvin, Häst och Lamm. Vi har slaktat och styckat allt hos oss. Allt vilt jagar vår son Jonathan.

Strutskött och chark

Struts premiumfilé, strutsfilé, strutsbiff, strutsgrillbitar, strutsfärs och rökt struts. Det finns även strutslever och strutshjärta.

Charkprodukter: Strutsgrillkorv – 3 st sorter: ost, chorizo och wienerkorv, stekkorv (falukorv), strutsisterband, strutsmedwurst, strutsölkorv, strutssalami och strutsleverpastej.

Egen tillverkade hamburgare och strutskebab.

Nötkött

Olika nötköttsdetaljer, rökt nöt och olika charkprodukter av nöt. Egen tillverkade hamburgare. Vi har 2 st olika sorters grillkorvar, sommargrill och chili/ost. Vi har alltid frysta köttlådor som ligger mellan 15-25kg. Då är det alla detaljer från filé till färs. Vaccumförpackat och märkt. Vi har även små köttlådor  på 10kg men då är det inte alla detaljer. Utan 2-3 finbitar samt 2-3 kokbitar och färs.

Strutshantverk

Hantverk gjorda av strutsdetaljer så som prydnadsägg och olika sorters lampor som ger ett behagligt och varmt sken. Ljuslyktor blir det av de kläckta äggen. 

Strutsfjädrar: Det finns dammvippor i varierande storlekar som har en fantastisk förmåga att dra åt sig dammet. Vi har även fjädrar i olika storlekar att köpa styckvis till hattar eller dekoration samt strutsfjäderpennor att skriva med. Det finns även tjusiga strutsboor här som Zarah Leander säkert hade tyckt om. Hon bodde på Lönö inte så långt härifrån. ”Vill ni se en stjärna – kom till oss”

Vi har ett litet sommarcafé i vår gårdsbutik.

Vi serverar kaffe/te samt andra läsk drycker. Finns olika strutsäggskakor. Glass från sänkdalen och strutsäggglass som är tillverkad av stafsäter. Korv med bröd, man kan även köpa en sommartallrik som innehåller rökt struts, potatissallad och sallad. Det finns även strutsäggspannkakor med sylt och grädde.

Strutsägg med strutsvippor. 

Strutsskinn: Är det starkaste skinn man kan köpa. Vi har ett utbud av plånböcker, skärp, nyckelringar, armband, halsband, väskor och kläder av strutsskinn.

Strutsbenskinn som påminner om krokodilskinn.

Strutssalva: 3st. olika sorter. Pris 165kr/st.

GRÖN: bra mot självsprickor, eksem och psoriasis.    

BLÅ: bra mot torr och känslig hud.

RÖD: bra mot spända och ömma muskler.

Delikatesser från andra lokala matproducenter.

  • Sänkdalens glass med flera olika goda smaker.
  • Rapsolja från Kvarsebo.
  • Kaffe från Kvarsebo.
  • Olika storlekar och smaker av honung: citron, naturell samt grillolja från Ormsätters Gård. Vi har även deras goda honungssenap.
  • Saft, cider, drycker, sylt och marmelad från Brunneby musteri.
  • Olika tesorter från Thea Coffea
  • Godis och havssalt från Nammi i Söderköping.
  • Godis och choklad från sockerbageriet (ej lokalt)
  • Kryddor och marinader i från Nordic Spice (ej lokalt)
  • Sylt, olivolja och te från Muddus. (ej lokalt)

Strutslampa med världskarta pris:1150kr.    

 Lamm/get/struts skinn från 950kr/st.    

Strutsskinnsväska (till datorn)

Hängmörad entrecote.

Strutsfjäderlampa och kudde.

Olika skinnarmband.

Gårdsbutiken.